Evening skincare routine

Hi! Ik kan gerust zeggen dat ik een lastige huid heb. Als ik één keer mijn make-up er niet af haal komt er al een puistje hallo zeggen. Gelukkig heb ik dat dankzij mijn dagelijkse routine en voeding vrijwel onder controle. Vroeger had ik er heel veel last van, zodanig dat ik er zware medicatie voor kreeg (roaccutane). Dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat het weg ging, maar het was wel zaak dat ik mijn gezicht goed ging reinigen en verzorgen. Door veel uitproberen en mijn kennis als schoonheidsspecialiste ben ik gekomen tot een aantal stappen in mijn routine die ervoor zorgen dat mijn huidje blij is. Ik kan nu een hele theoretische uitleg gaan geven, maar dat laat ik maar achterwege. We gaan naar de producten die ik momenteel gebruik in de avond.

Stap 1 Simple cleansing facial wipes
Aangezien ik dagelijks make-up draag vind ik het fijn om eerst grotendeels deze make-up eraf te halen met een doekje. Sinds kort verkrijgbaar bij de Kruidvat voor 4,99.

Afbeeldingsresultaten voor simple wipes

Stap 2 Clinique liquid facial soap mild
Om mijn gezicht goed te reinigen gebruik ik deze soap. Ik doe één pompje in mijn hand en voeg daar een beetje warm water aan toe. In mijn handen laat ik het alvast een beetje schuimen en vervolgens ga ik heel mijn gezicht af met roterende bewegingen. Ik pak een washandje en maak die heel warm (stimuleert de doorbloeding) en haal daarmee vervolgens de soap ervan af. Je zal ervan verbaasd zijn wat er nog vanaf komt. De soap is verkrijgbaar bij o.a. Douglas voor 23,96.

Afbeeldingsresultaten voor clinique

Stap 3 Clinique clarifying lotion
Omdat mijn huid makkelijk verstopt raakt, wil ik ervoor zorgen dat elke dag mijn dode huidcellen worden verwijderd. Dat kan met deze lotion. Ik doe de lotion op een watje en wrijf zachtjes over mijn gezicht m.u.v. de ogen. Op plekken waar mijn huid wat dikker is wrijf ik iets harder. De lotion is ook verkrijgbaar bij o.a. Douglas voor 23,96.

Afbeeldingsresultaten voor clinique clarifying lotionStap 4 Simple light moisturizer
Mijn huid is ondanks dat hij makkelijk vet wordt, wel vochtarm. Deze crème werkt vocht inbrengend, maar is niet vet. Perfect voor mijn huid dus! Ik gebruik deze crème ’s ochtends en ’s avonds. De crème is verkrijgbaar bij de Kruidvat voor 5.99. Geen geld toch!?

Als ik zie dat ik een beetje bleekjes begin te worden, voeg ik een paar druppels van de St. Tropez self tan luxe facial oil toe aan de crème. Dit is een van de weinige bruiningsproducten die bij mijn huid niet verstopt. De olie is online verkrijgbaar bij Captaintan.nl voor 32,95.

Afbeeldingsresultaten voor simple light moisturizerAfbeeldingsresultaat voor St. Tropez Self Tan Luxe Facial Oil

Stap 5 Vichy eye contour idealizer
Ook mijn oogjes hebben verzorging nodig, hiervoor gebruik ik deze oogcrème. Ik breng deze voorzichtig aan. Mijn huid rondom mijn ogen is heel gevoelig. De oogcrème is verkrijgbaar bij o.a. de apotheek voor ongeveer 25,00.

Afbeeldingsresultaten voor vichy oogcreme

Stap 6 tea tree olie
Mocht er dan toch nog een puistje op komen zetten, stip ik hem aan met een wattenstaafje gedrenkt in tea tree olie en de volgende dag is hij bijna verdwenen. De tea tree olie is verkrijgbaar bij o.a. Holland and Barrett voor 6.99.

Ik hoop dat je mijn eerste blogpost leuk vond! Ik hoor super graag wat je nog meer wilt zien :).

x Anne

Advertenties

2 gedachten over “Evening skincare routine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s